Хооллолт

Иогийн багш Б.Туул: Зөв амьсгалж сурсан хүн эрүүл амьдрах боломжтой

“Бадамлянхуа” иога төвийн захирал Б.Туултай ярилцлаа. Тэрээр Хатха иог, Халуун иог, Агаарын иог, Нүүрний иогийн мэргэшсэн багш бөгөөд Английн “Danielle Collins Face Yoga Method”–ын Монгол дахь итгэмжлэгдсэн төлөөлөгчөөр ажиллаж нүүрний иогийн олон улсын эрхтэй багш нарыг бэлтгэж байна. – Иоги...

Эрүүл хооллолт нь эрүүл, идэвхтэй амьдрах, спортоор хичээллэх боломж олгодог

Олон улсын нэр хүнд бүхий Бие даасан 20 гаруй эрдэмтдээс бүрдэх Herbalife Nutrition компанийн Шим тэжээлийн зөвлөлийн гишүүн Александр Мартынчук Монгол Улсад 4 өдрийн айлчлал хийгээд энэ сарын 24-нд буцлаа. Тэрээр Монголчуудад шим тэжээл, эрүүл хооллолтын тухай шинжлэх ухааны үндэслэлтэй мэдээлэл өг...

Нимбэгтэй ус биеийг цэвэршүүлдэг

Лимон бол хүний биед нэн хэрэгцээт амин дэмүүдийг агуулсан байгалийн бүтээл болсон гайхалтай жимс. Лимонтой усыг тогтмол ууснаар арьсны үхэжсэн эд, эс сэргэж, шархлаа анихаас гадна С амин дэмийн агууламжаар баялаг тул үрчлээтэхээс сэргийлж, хар батга, хөгшрөлтийн эсрэг тэмцэх сонгодог бүтээгдэхү...

Хүүхдийнхээ өглөөний цайг нь тогтмол уулгаж байгаарай

        Эцэг эхчүүдээ хүүхдийнхээ өглөөний цайг тогмол уулгаж сургаарай. 11-14 насны хүүхэд хоногт дунджаар 2100 ккал илчлэг бүхий хоол хүнс хэрэглэх ёстой. Хоногт авах 2100 ккал илчлэгээ өдөрт дөрвөн удаа хооллож авах нь зүйтэй юм. Эхлээд өглөөний хоолон дээрээ 400-500 ккал, бага үдийн хоолонд...

Хушганы хандаар ходоодны шархаа эдгээж, хорт хавдраас сэргийлээрэй

Самрын төрлөөс хүний эрүүл мэндэд хамгийн ашиг тустай хушга юм. Хушга самрын өдөр тутамдаа хэрэглэж заншсанаар ясны төрлийн элдэв өвчин, оюуны хомсдол, ясны сийрэгжилт, ходоодны шарх, цус багадалт, зүрхний өвчинөөс урьдчилан сэргийлж болно. 1 ширхэг хушгинд 30 гр орчим жинтэй бөгөөд 185 калор, 4 гр ...

Өглөө гурилан бүтээгдэхүүн их хэрэглэх нь…

Өглөөд их өлссөн үедээ бид гарт таарсанаа ихэвчлэн иддэг шүү дээ. Тэгвэл өглөө идэж болдоггүй хоол хүнс гэж байдаг байна. Учир нь өглөө биедээ таарамжгүй хоол хүнс хэрэглэснээр ходоодны шарх, өвчнөөр өвдөх магадлалтай байдаг байна. Тухайлбал: Хийжүүлсэн хүйтэн ундаа: Өлөн байхдаа янз бүрийн хүйтэн ...

Хүүхдийн нэмэгдэл хоол гэж юу вэ?

Хүүхдийн нэмэгдэл хоол нь  хүүхдийг өсөж торниж эрүүл биетэй болоход чухал нөлөө үзүүлдэг.  Хүүхдийг хөхөөр хооллохыг зэрэгцээ нэмэгдлээр өгч байгаа хоолыг нэмэгдэл хоол гэнэ. Хүүхэд өсөхийн хирээр хүүхдийн өсөлт, хөгжилтийг эхийн хөхний сүү дангаар хангах боломжгүй, нөгөө талаар хүүхдийн биед зайлш...

Үйрүүлж нунтагласан өндөгний хальс рахит, цус багадалтын үед маш тустай

Өндөгний хальсыг элдэв янзаар боловсруулж, дахин хэрэглэж болдог. Тиймээс та бүхэн хэргэлсэн өндөгнийхөө хальсыг хаях гэж бүү яараарай. Эмийн журмаар хэрэглэх. Шүд хорхойтох, нурууны өвчин, буйлнаас цус гарах, стресс, харшлын үед өндөгний хальс нунтаглаж хэрэглэдэг байна. Астматай хүмүүс мөн хэрэгл...

1.5-2 настай хүүхдийн хооллох зарчим

Энэ наснаас хүүхэд дөрвөн удаагийн хооллох дэглэмт шилжинэ. Нэг өдөрт хүртэх хоолноос өглөөний цай 25%, үдийн хоол 30-35%, их үдийн цай 15-20%, оройн хоол 25% эзэлнэ. Хоолонд орох бүх хүнсээ заавал машиндан бэлтгэх шаардлагагүй, сайтар чанаж, жигнэн сэрээгээр жижиглэн өгч болно. Жүрж, бэрсүүт жүрж,...

6-7 настай хүүхдийн хооллох зарчим

Энэ насанд хүүхдийн өдрийн хэрэгцээ 1800-1900 г хүртэл буюу нэгдүгээр хоол 250г, махан төрлийн бүтээгдэхүүн 80 г, хачир 100 г болж нэмэгдсэнтэй холбоотой. Хоолны цэс өргөжин утсан гахайн, загасны мах, хиам өгөх боломжтой. Хатаасан ногоон амтлагчаас гадна хар перец, гич, майонез зэргийг хаяадаа хэрэг...

Шинэ мэдээ

© 2019 Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан. ЦАХИМ ЭМЧ ХХК